Site icon

Çilekli, Beyaz Çikolatalı Cheesecake

Cheesecake bence tam bir yaz tatlısı. İçindeki yoğun peynir ve üzerine nefis taptaze meyvelerden bir sos ile, buzdolabından çıkmış soğuk, ferahlatıcı bir cheesecake ile yaz akşamlarınızı mükemmelleştirebilirsiniz.

Ben bu cheesecakein tadını beyaz çikolata ile biraz daha yoğunlaştırdım. Üzerine ve biraz da içine taptaze çileklerden bir sos hazırladım ve evi dünyanın en güzel kokusu sardı. Ev tüm gün mis gibi çilek koktu. Siz dilerseniz başka meyvelerden de bir sos yapabilirsiniz veya sade şekilde, yanına bir top dondurma ile de eminim çok nefis olacaktır.

Yapımı oldukça kolay, sizi hiç uğraştırmayacak ama lezzetiyle sizi baştan çıkaracağına eminim. Özellikle beyaz çikolata sevenler için bir dilim asla yeterli gelmeyecektir.

Çilekli, Beyaz Çikolatalı Cheesecake

Çilek sos

  • 500 gram çilek
  • 50 gram toz şeker (2-3 yemek kaşığı)
  • 30 gram nişasta
  • 160 ml su

Cheesecake tabanı

  • 200 gram çikolatalı bisküvi (veya vanilyalı bisküvi)
  • 80 gram tereyağı (erimiş)

Cheesecake harcı

  • 120 ml krema
  • 400 gram beyaz çikolata (doğranmış)
  • 700 gram krem peynir (İçim ya da Sek Taze Peynir en ideal lezzeti veriyor)
  • 100 gram toz şeker
  • 3 adet yumurta

Çilek sos

  1. Yıkayıp, yapraklarını aldığınız çilekleri doğrayıp rondoda bir miktar çektikten sonra bir tencereye alın. Üzerine suyu ve şekeri ilave ederek kısık-orta ateşte pişirmeye başlayın.

  2. Kaynamaya başlayınca bir kaç dakika sonra biraz suyla açtığınız nişastayı da ekleyerek bir süre daha karıştırıp kaynatın. Kıvam alınca ateşten alın. Soğumaya bırakın.

Cheesecake tabanı

  1. Kelepçeli, yuvarlak bir kalıbın tabanını ve kenarlarını yağlayıp, yine taban ve kenarlarına yağlı kağıt yerleştirin.

  2. Bisküvileri rondoda çekin ve üzerine erimiş tereyağını da ekleyerek bir kere daha çekin. Önceden hazırladığınız kalıbın tabanına eşit bir şekilde yayın. Buzdolabında dinlendirin.

Cheesecake

  1. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Krema ve sütü karıştırın.

  2. Krema ve sütün yarısını beyaz çikolataların üzerine ekleyerek, bain-marie usulü eritin. Kenara alın.

  3. Şeker ve krem peyniri kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her eklemeden sonra yumurtanın homojen şekilde karıştığına emin olmadan diğerini eklemeyin.

  4. Son olarak beyaz çikolatayı da ekleyin ve karıştırın.

  5. Harcın yarısını önceden hazırladığınız bisküvi tabanlı kalıba aktarın ve üzerine bir miktar çilek sostan dağıtarak dökün. Üzerine kalan harcı dökün ve en üste tekrar çilek sos dökerek şekil verin.

  6. Fırının en altına içine su koyduğunuz bir fırın kabını yerleştirin. Orta katına da cheesecake kalıbını koyup yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Süre dolana kadar fırın kapağını asla açmayın! 1 saatin sonunda fırını kapatıp cheesecake i 15-20 dakika kadar fırın içinde bırakın. Daha sonra fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca servis etmeden önce de en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

  7. Servis edeceğiniz zaman, dilerseniz üzerini yine çilek sos ile kaplayabilir veya taze çilek ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Exit mobile version