Site icon

San Sebastián

Cheesecake sevmeyen yoktur sanırım. Peynirin yumuşacık dokusu, alt tabanının kıtır lezzeti, aroması ne olursa olsun cheesecake her daim kazanan bir tatlı. Ama tüm cheesecakelerin efendisi bence San Sebastián’ın meşhur yanık cheesecakei.Aslında normal cheesecake ile tek farkı orjinal olarak bir tabanının olmaması ve yüksek ateşte kısa sürede piştiği için oluşan üzerindeki yanık katman. Fırın sütlaç sevenler için vazgeçilmez bir lezzet olmaya aday.

Püf nokta yağlı kağıtı taşırarak kaba yerleştirmek. En önemlisi de ev tipi fırınlarda fırınınızı çok çok iyi tanımanız gerekiyor. Genellikle biraz üst katlarda pişirince yanık dokuya daha kolay ulaşılabiliyor. Diğer püf nokta ise oda sıcaklığında soğuduktan sonra en az 4-5 saat, ideal olarak 1 gece buzdolabında kalması gerekiyor. Set alması, kıvamının oturması için bu önemli bir detay.

San Sebastián Cheesecake

  • 750 gram krem peynir
  • 225 gram şeker
  • 75 ml krema
  • 15 ml kaliteli bir vanilya özütü
  • 90 gram un
  • 30 gram mısır nişastası
  • 7 adet yumurta
  1. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. İçine bir adet yağlı kağıdı kenarlardan taşacak ve yüksek kalacak şekilde kalıba yerleştirin.

  2. Krem peynir ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın. Kremayı ve vanilyayı ekleyin.

  3. Bir kapta beraber elediğiniz un ve nişastayı yavaş yavaş karışıma ekleyin, karışmalarına izin verin.

  4. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve eklediğiniz yumurta homojen olarak karışmadan diğer yumurtayı eklemeyin.

  5. Harcı hazırladığınız kalıba aktararak önceden ısıtılmış fırında tercihen ortadan bir üst katta yaklaşık 25 dakika pişirin. Kek kalıbını yerleştirdiğiniz tepsi ya da ızgara telini ileri geri salladığınızda, cheesecake in kenarları sabit kalıp ortası hafif sallanıyorsa ( ki ben buna bıngıl bıngıl diyorum 🙂 ) pişmiş demektir. Daha fazla pişirirseniz de sorun değil ancak bu cheesecakein özelliği ortasının hafif yumuşak-akışkan kıvamda olması.

  6. Fırından çıkardığınız cheesecakei oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabında tercihen bir gece bekletip servis edebilirsiniz.

  • Ben krem peynir olarak, İçim ya da Sek markalarının Taze Peynir isimli ürünlerini tercih ediyorum.
  • Vanilya özütü yerine, şekerli vanilin kullanmak isteyebilirsiniz ancak aynı lezzeti asla elde edemezsiniz.

Afiyet olsun!

Exit mobile version