Yabanmersinli Mini Turta

Minik tatlıları çok seviyorum. Çatalla bıçakla hiç uğraşmadan hoop ağıza atılabilen, ısırarak yenebilen tatlılar yapması hem daha pratik hem de kaşla göz arasında tüketiliyor :)Geçen haftalarda yaptığım galette hamurunu kullandım ben bu tarif için ama siz istediğiniz pie hamuru tarifini uygulayabilirsiniz. Ben bu hamurun yapısına bayılıyorum. Ama farklı bir tarif denemek isteyenler için başka bir reçete de bırakıyorum, onun için de lezzet ve kıtırlık garantisi verebilirim ama galette için kullandığım tarifte sirke olduğu için, maksimum gevreklik elde ediyoruz.

Yabanmersini de bu tarz tatlılara en çok yakışan meyve bence. Hele ki çok kaliteli ya da ev yapımı reçel ya da marmelatı elinizin altındaysa yaptığınız bir çok şeye koyabilirsiniz. Ben yoğunluğunu arttırmak ve daha dişe gelen bir iç için taze yabanmersini de kullandım. Yerken daha leziz ve keyif verici oluyor.

Yabanmersinli Mini Turta

  • 200 gram tereyağı (soğuk)
  • 100 gram su (soğuk)
  • 6 gram elma sirkesi
  • 250 gram un
  • 5 gram tuz
  • Yabanmersini marmelatı
  • Taze yabanmersini
  1. Un ve tuzu beraber eleyerek rondoya aktarın.

  2. Ufak parçalara böldüğünüz tereyağını una ekleyerek rondoyu çalıştırın.

  3. Sirkeyle suyu karıştırın ve azar azar karışıma eklemeye başlayın. Kontrollü ilerleyin ve hamur avucunuzda sıkıp tek parça kaldığında sirkeli sudan daha fazla eklemeyin.

  4. Hamuru bir yağlı kağıda alıp avucunuzun içiyle bastırarak, yoğurmadan, birleştirin. Streç filme sarıp tercihen bir gece dinlenmeye bırakın.

  5. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Hamuru dolaptan çıkarıp bir kaç dakika yumuşaması için tezgahta bırakın. İki yağlı kağıt arasına alıp 3-4 mm kalınlığında açın. Hamur yumuşadıysa, açtığınız şekilde biraz buzdolabında soğutabilirsiniz.

  6. Yuvarlak kalıpla hamurdan bir taban ve bir kapak olmak üzere eşit parçalar kesin.

  7. Yuvarlak hamurların ortasına cömertçe yabanmersini marmelatı ve bir kaç adet de taze yabanmersini koyun. Bir yumurtayı biraz su ile beraber çırpın ve hamurun kenarlarına sürün. Kapak için kestiğiniz diğer parçayı üzerine yerleştirin. Kenarlarını çatal yardımıyla ezin. Üzerine de yumurta sürüp toz şeker serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

  8. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın, biraz ılıyınca ya da tamamen soğuduğunda servis edin.

Afiyet olsun!

Ne düşünüyorsunuz? Benimle paylaşın!